VPN 101 – Stay Safe… Ook online!

VPN

Een drieletterwoord dat je hier en daar eens tegenkwam, wij vragen er al eens naar wanneer je een bonus mist maar je vraagt je af waar we het in hemelsnaam over hebben. Wat is het , voor wie is het en heb jij het misschien wel nodig?  We duiken er in!

VPN staat voor ´virtual private network´ (NL: virtueel privénetwerk) . Waar slaat dit op?

Een privénetwerk is één die bestaat tussen twee computers en dewelke is afgesloten van anderen. Dat is helder en duidelijk.  Een VPN zorgt ervoor dat je dit ook online op het internet kan doen. Door gebruik van data encryptie en speciale servers wordt jouw connectie beschermd van andere gebruikers online. Je kan je inbeelden dat zoals je 2 computers met een kabel kan verbinden, je nu jouw computer verbindt met het hele internet, maar dan met de beveiliging die je verkrijgt alsof je met één enkele andere computer zou zijn verbonden.

Wat wil dit nu zeggen en wat heb je er aan? Wanneer je het internet opgaat, dan ben je verbonden aan een uniek IP adres. Je kan je dit voorstellen zoals je in de fysieke wereld een adres en huisnummer hebt, zo heeft jouw verbinding een IP adres. Met dit adres ben je online herkenbaar en traceerbaar. Een VPN maakt jou als het ware onzichtbaar online. Jouw internetverkeer wordt dankzij een VPN namelijk door een vergrendelde virtuele tunnel gestuurd waardoor je IP adres verandert. Het resultaat hiervan is dus dat jouw internetverkeer beveiligd en geanonimiseerd wordt.

Waarom zou je gebruik maken van een VPN? Wat zijn de voor-en nadelen?

Velen maken gebruik van een VPN om toegang te verkrijgen tot bepaalde content dat is afgezonderd op basis van locatie. Zo zijn heel wat licenties voor bepaalde series, films, games,… niet beschikbaar in bepaalde landen. Dankzij een VPN maakt het niet uit waar je je bevindt. Je privacy is meer gewaarborgd. Je krijgt steeds meer gepersonaliseerde advertenties te zien en aan de basis hiervan ligt dat je door heel wat diensten en websites getraceerd wordt. Door bij te houden wat jij online doet, wordt een digitaal persoonsdossier opgesteld waardoor gepersonaliseerde advertenties mogelijk zijn. Soms lijkt het hierdoor dat een dienst als bijvoorbeeld Facebook jou beter kent dan je beste vrienden! Dankzij een VPN wordt dit voorkomen. Een VPN waarborgt ook veiligheid over jouw gegevens. Doordat je als het ware onzichtbaar wordt, ben je ook minder vatbaar voor hackers.

Na dit te lezen, denk je misschien: ´Top! Zijn er wel nadelen?´ . Bij gebruik van een aantal diensten kan het gebruik van een VPN de dienst hinderen. Wij, Bonusway, behoren hier toe. Wij moeten namelijk in staat zijn om de ´weg´ van jouw aankoop te kunnen volgen. Wanneer jij bij ons inlogt en vervolgens via ons bij een webshop wil shoppen om bonus te verdienen, dan wordt een traceringscookie in jouw browser geplaatst. Deze cookie volgt de weg van jouw aankoop tot deze is voltooid. Aan de hand hiervan wordt automatisch de commissie geregistreerd en vervolgens wordt jouw bonus berekend en aan jouw account toegeschreven.

Doordat een VPN jou anoniem maakt, is het dus mogelijk dat de aankoop niet correct gevolgd wordt en bijgevolg kan je hierdoor een bonus missen. Vandaar dat we je aanraden dat indien je een VPN gebruikt, deze even uitschakelt wanneer je bij ons inlogt. Je kan deze dan weer inschakelen zodra je aankoop voltooid is.

Heb je interesse gekregen in VPN´s en kan je dit mogelijks wel gebruiken? Laat je niet misleiden door zomaar voor een gratis VPN te gaan en sluit je aan bij een betrouwbare provider.

Via Bonusway kan je je bij de volgende VPN diensten aansluiten:

NordVPN: één van de meest bekende en grootste VPN providers. Deze staat bekend om het garanderen van anonimiteit en veiligheid. Ze zijn daarbij niet zo duur én mocht je toch niet tevreden zijn, kan je binnen 30 dagen na aankoop je

geld terugvragen. Door via Bonusway je vpn hier aan te schaffen,

geniet je ook nog eens van 20% cashback.

Wil je even kort een VPN uittesten alvorens je eraan te verbinden? Bij Ivacy VPN krijg je de kans om 7 dagen de verbinding uit te testen voor amper € 0.99 .